zaterdag 16 februari 2013

Een mijlpaal in 't geel

Tot hier toe waagde ik me enkel aan tasjes, zakjes, en allerhande accessoires, superfijn om te doen. Kleren leek me een drempel te groot... tot ik tijdens een gezellig etentje bij een collega werd overtuigd door diens creatieve vrouw. 'Probeer eens een patroon uit de Ottobre... gewoon de richtlijnen volgen' zei ze me terwijl ze één van haar eigen mooie creaties liet zien. Misschien toch maar wagen? De dag erop stond ik al in een krantenwinkel en had ik de nieuwste editie van Ottobre (1/2013) in mijn handen. Wat kon ik maken met gerecupereerde stof en zonder overlockmachine? Een regenjasje, dat zag er wel aantrekkelijk uit. Een oude regenjas verknipt, de rits eruit gehaald en vlug even bijhorend garen gaan halen. Na enkele avonden kwam het eindresultaat vanonder mijn machine... en vandaag werd die goedgekeurd door onze kleine schat. (Al mag het volgende keer wat groter zodat het -zoals bedoeld- in het tussenseizoen kan gedragen worden.)

Stof: recyclage uit regenjas (zowel buiten- als binnenstof)
Patroon: Ottobre 1/2013

10 opmerkingen:

 1. Goed gedaan zeg. En regenjasstof lijkt me zo makkelijk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Als je dit zo schoon in mekaar krijgt, dan moet elk kledingstuk lukken volgens mij. Ik ben benieuwd naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap gedaan! Op naar een volgend kledingstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, en dat voor een eerste probeersel?? Het ziet er perfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw zo mooi! Waar zou je zo'n stof vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een goeie vraag, maar ik heb geen idee, vandaar dat ik een bestaande jas (met een venijnige plek op... dat heb je met zo'n lichte kleur) heb verknipt. Het is soepele, lichte stof. Toen ik het uiteen haalde, merkte ik dat niet de buitenkant, maar de binnenkant voor het waterdichte aspect zorgt: er zat een soort rubberen film op. Dit kan je misschien wel verder helpen...

   Verwijderen
 6. Lijkt me niet makkelijk om te stikken, stropt dat niet? Of heb je een 'boventransportvoet' zoals dat sjiek heet ;) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, zo'n boventransportvoet helpt wel! Vooral voor de binnenstof: flinterdun en licht elastisch. Driegen doe ik zelf nooit, maar hier en daar een speldje steken werkt bij mij het best.

   Verwijderen