vrijdag 22 februari 2013

Winkeltje spelen

Gemiddeld om de 2 weken worden we bij mijn schoonouders uitgenodigd voor een gezellige en vooral gastronomische lunch: een aperitief met hapjes, gevolgd door overheerlijke soep, een hoofdgerecht à la Jeroen Meus en afsluitend dessert of Limburgse vlaai. We zitten dan met zijn negenen gezellig rond de tafel. Ja, ik hoor het je denken, ik heb het echt getroffen met mijn schoonfamilie.

Na de maaltijd houden de nichtjes ervan om 'brasserie' te spelen. Onze buik zit dan wel vol, voor een virtueel hapje en drankje vinden we altijd wel plaats... vooral als een Dame blanche maar 1 euro kost!

In laatst nieuwe editie van Ottobre (1/2013) stond nu per toeval het patroon van een schortje. Bovendien had ik hier nog een oud babykleedje met een mooi boordje liggen dat perfect kon dienen. Stof verknippen, boordje voorzichtig losmaken, een stukje witte stevige stof zoeken en ik was vertrokken...Patroon: Ottobre (1/2013)
Stof: ruitjes stof en boordje (gerecycleerd), witte stof (Pauli, Leuven)

5 opmerkingen:

  1. Ik heb die Ottobre liggen en heb echt nog niet gelet op het patroontje. Wat heb jij dit schortje echt zo'n schattige uitstraling gegeven !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Let op: dit zullen de chique brasserieën van je na doen als ze dit HEEL schattig schortje zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die is erg leuk!! Heb hier hetzelfde stofje liggen..een oud afgedankt rokje.. misschien ga ik je voorbeeld volgen! Dank voor je berichtje op mijn blog!Die tekenkunst valt mee..gewoon lekker vaak doen;)

    BeantwoordenVerwijderen