vrijdag 16 mei 2014

De grote reis

Gisteren beviel een collega van een dochtertje... altijd spannend zo'n eerste kindje in het gezin. Gezien ze binnen enkele dagen vanuit het moederhuis naar het warme nestje dat haar kersverse mama en papa met heel veel liefde hebben ingericht, zal verhuizen, komt een extra valiesje wellicht goed uit. Door de vele geboortecadeau's van nieuwsgierigen die een eerste blik willen werpen op dat kleine wonder, kan je op zo'n verhuismoment niet genoeg transportmiddelen hebben, zo denkt de 'praktische ik' bij zichzelf.


Geïnspireerd door de knappe valiesjes die ik in blogland al de revue zag passeren, maakte ik een eigen versie met wat meer afgeronde hoeken. Omdat de nieuwe mama fan is van Cath Kidston, werd het er eentje in toile ciree uitvoering met bolletjes.


De rits wilde ik graag in één geheel zodat je wat meer flexibiliteit hebt bij het openen en sluiten van het valiesje.... alleen vond ik niet meteen een lange blokrits in één deel met 2 ritsschuivers. Ik kocht een lange en korte blokrits, haalde de schuiver van de korte rits en plaatste deze op de lange rits. Terwijl dit bij een dunne rits wat gepruts met zich meebrengt, ging het bij zo'n dikkere rits heel vlotjes, echt zonder problemen. Goed dus om te onthouden voor in de toekomst.Om het valiesje wat meer ruggengraat te geven, werkte ik één van de twee naden binnenin af met biais.  Ongevuld (zoals op de 2de foto) zakt het valiesje daardoor minder snel in elkaar.

25 opmerkingen:

 1. Prachtig! Echt helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat een fantastische koffer!! Het stofje aan de binnenkant en de paspel zijn ook heel mooi. Knap gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. doms,doms, dat is prachtig die wil ik ook wel is maken, mooie,mooie jaloers
  maar hoe beging je daaraan.............

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou begod niet weten hoe ik op een deftige manier aan zoiets zou beginnen ... superknap !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon! En die biais aan de binnenkant stoort inderdaad niet, integendeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amaai, zwaar onder de indruk hier, hoor; echt prachtig! Moet ik mij in de 'grote vakantie' toch ook eens aan wagen, altijd handig zo'n extra valieske!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waauw, dat is een supervaliesje. heb ze al hier en daar zien opduiken, maar durf er zelf niet goed aan te beginnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel, heel, heel mooi! En dat met toile ciree als extra moeilijkheidsgraad...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig knap ! En die rits in 1 geheel, je moet er maar opkomen !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi! En goeie tip van die rits! De reden waarom ik nog niet begon aan een koffertje waren die twee ritsen die ik onpraktisch vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waaw zo mooi! Gij vindt toch elke keer voor ALLES een oplossing he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, en deze voering heb ik toen ook gekocht ! Zelfde smaak zeker ��

  BeantwoordenVerwijderen