zondag 15 februari 2015

Testjurkje

Het was hier de laatste tijd heel rustig op deze blog. In 'real life' daarentegen... Maar intussen -onze kleine meid is nu 8 maanden oud- is het normale ritme bijna teruggekeerd en heb ik ook 's avonds opnieuw wat meer tijd om af en toe achter de naaimachine te kruipen. En omdat ik met ons boekproject van enkele maanden geleden momenteel 'zwem' in de tassen, tracht ik wat te experimenteren met babykleedjes (maar geen paniek, tassen maken zal hier het hoofdonderwerp blijven). Tassen mogen dan wel mijn ding zijn, kledij daarentegen is een ware uitdaging. Want terwijl de meesten onder jullie op 1-2-3 de mooiste kleedjes (broekjes, truien, etc.) van onder jullie naaimachine toveren, bij mij gaat dat heel wat trager.

Onze kleine meid had bij haar geboorte van haar lieve grootouders een prachtig kleedje gekregen van Filou & Friends. Het was een maatje 68 en daar is ze ondertussen jammer genoeg uitgegroeid. Dus het kleedje deed dienst als model voor een eerste experiment. Ik moest en zou een nieuw gelijkaardig kleedje maken (en hoogstwaarschijnlijk is dergelijk patroon in een maatje 74 wel ergens te vinden, maar mijn koppigheid nam het hier even over). Zorgvuldig nam ik de contouren over, vergrootte het patroon met 1 maat en maakte een testuitvoering in een proefstof.
Mijn bewondering voor diegenen die patronen kunnen tekenen is nog maar eens gegroeid!

22 opmerkingen:

 1. Heel mooi resultaat. En herkenbaar, patronen overnemen en tassen in mekaar krijgen geen problemen mee maar de techniciteit en inzicht hoe kledij in mekaar zit gaat ook minder vlot bij mij. Je hoort het nog ofwel ben je een tassennaaister ofwel een kledijnaaister. Toch leg ik mij de laatste tijd ook graag toe op kledij. Leuk om je terug te mogen ontmoeten in blogland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. T is anders wel super schoon! Geweldig 'teststofje'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi! Ja, de ene maakt beter kleedjes, de andere tassen. Elke tas die ik probeer te maken scheelt fundamenteel wel iets mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk kleedje en zeker een geslaagd teststofje. Gewoon aandoen zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al een hele tijd aan het twijfelen om een cursus patroontekenen te gaan volgen want zonder patroon begin ik er zelfs niet aan. Noch aan een kleed, noch aan een tas. En ik vind jouw 'test'-versie meer dan geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg knap gedaan! Patronen tekenen kan ik absoluut niet, maar zelfs wat jij doet, zo een kleedje met 1 maat vergroten, daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Ik speel liever op safe :) Bewondering dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi!Ik doe beiden graag,tassen maken en kleding ook maar dan meer voor mezelf want de kleine kleertjes zijn ze hier al lang ontgroeid ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig teststofje !!
  En duim omhoog voor het lef om dat patroon over te nemen en eigenhandig te vergroten ! :)
  Grtjs, Mimi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Missie geslaagd! Ik kijk alvast uit naar de volgende versie!
  Ik dacht al dat je aan een tweede boek bezig was... zo stillekes hier ;-)
  Maar inderdaad... kinderen vragen ook "wat" tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De stof is prachtig , het model ook, meer van dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk jurkje! Voor iedereen telt 'oefening baart kunst' en je bent goed op weg.
  Welkom terug in blogland!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je koppigheid loont :-)
  mooi kleedje :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen