maandag 1 april 2013

Titanenwerk

Het is een tijdje wat rustiger geweest op deze blog. Ik heb allesbehalve stilgezeten die ganse tijd. Geïnspireerd door de vele mooie dekentjes die op verschillende blogs verschenen, dacht ik bij mezelf: 'Waarom geen extra dekentje voorzien voor een gezellig avondje 'zetelen'?' 
Het dekentje werd al gauw een deken (zo'n 140x180 cm) en in plaats van één grote lap stof bovenop een fleece-laag, koos ik voor een quilt... een moderne weliswaar met nadruk op geometrische vormen.

Het ontwerpen ging vlot, met het aftekenen en uitknippen van de driehoeken daarentegen was ik al verschillende avonden zoet... en dan had ik nog niet eens mijn naaimachine bovengehaald. Was dit wel een goed idee?
Aangezien opgeven niet in mijn woordenboek staat (wat moest ik anders doen met die 290 driehoekjes?), bleef ik volharden en rolde er uiteindelijk (na vele avonden letterlijk hard zwoegen) dit resultaat van onder mijn naaimachine:


Tussen de lagen plaatste ik nog een dun fleecelaagje om het extra warm te maken. En een belangrijke tip die ik ergens op een quilt-blog las: de naden kan je best telkens goed platstrijken, voor je het volgend aanpalend deel (in dit geval driehoek) aansluit.

Hier zie je de ware grootte (vergeleken met een tweepersoonsbed)...Enkele close-ups... vooral het exact matchen van de driehoekpunten was een uitdaging.
De fleece-laag (onderkant) werd omgeplooid zodat de bovenlaag een mooie omlijning kreeg.


Het deken is nu nog te groot voor een babybedje, maar misschien kan het later wel dienen als extra deken voor onze kleine 'Fynn'.

29 opmerkingen:

 1. Man, ik ben totaal geen fan van quilt, maar dit is echt de max, de vormen én de kleuren. Rechtstreeks op pinterest, zie :). Ik denk niet dat ik ooit moed heb om aan zoiets te beginnen, maar dan kan ik er toch af en toe naar kijken (zoals naar alles op Pinterest) ;-).
  En die muur! Oh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is prachtig! De kleuren, de vormen. Oldskool quilt maar toch modern! I like!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, al dat werk was zeker niet voor niks. Zo mooi, en zo'n mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai! Ik ben onder de indruk. Je hebt een heel knap ontwerp bedacht en uitgewerkt. Heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nu echt een mooie quilt, wat een huzarenstukje! En hij past perfect bij die wondermooie slaapkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, dit is werkelijk héél mooi! En die muurtekening...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee jaar geleden was ik op zoek naar originele muurstickers en botste ik op een site met een mooie kinderkamer... De muurstickers waren echter nergens te vinden... Dus heb ik het er maar zelf op geschilderd (een heel werk, maar het eindresultaat viel beter mee dan ik gedacht had). En vandaag zag ik op de Pinterest van Missy N een gelijkaardige tekening: zoiets overkomt je telkens weer te laat!

   Verwijderen
 7. Ma jong, zo schoon dat dat is! Supermooi, echt waar, ik ben onder de indruk van zoveel geduld! Dikke pluim!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amai amai, wat een doorzettingsvermogen! heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan Missy N. alleen maar bijtreden ! Hier ook geen grote fan van quilt, maar dit is echt een kunstwerk op zich !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Drie keer wauw! Of vier. Of honderd. Chapeau voor je geduld, voor de driehoekencombi (schoon!) en de kleuren (schoon!). Moest ik dit in een winkel zien, ik kocht het.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook geen quiltfan....maar mss eerder door al het werk dat daarin kruipt!
  Maar ...man man man....wat een prachtig deken heb je daar gefabriceerd...pure kunst!
  CHAPEAU!!!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw!! Wat een geduld- en precisiewerkje! Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig. Ik ben juist wel een quiltfan. Heb je de deken ook doorgestikt? Ik vind de kleuren prachtig en het patroon super! En je foto's trouwens ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet alle lijnen doorgestikt, enkel de middelste, overlangse lijn. Samen met de aflijning rondomrond leek me dit wel voldoende (en ik vreesde dat anders de fleecekant minder zacht zou aanvoelen).

   Verwijderen
 14. De klassieke quilts vind ik niet zo mooi, maar deze ... ik ben echt onder de indruk van het resultaat en je doorzettingsvermogen (en toch zo fijn afgewerkt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige kleuren en vormen! Het doet mij denken aan van dat hip Scandinavisch design: heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw wat een werk, maar wel met een prachtig resultaat! Ik vind de kleuren en het patroon echt super en het is ook nog zo mooi gestikt, erg knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoedje af hoor voor al je geduld ! De kleuren zijn prachtig ! Chic chic chic !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow. Wow. Wow. Elke minuut meer dan waard. top!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb hier maar 1 woord voor...... PRACHTIG

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig deken! Helemaal mijn ding! Dat zal het zwoegen wel waard geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, wat een mooi dekentje zeg, ongelooflijk, en het ziet er echt perfect uit! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het echt niet simpel was met die driehoeken! Echt heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wow, echt een prachtige quilt! Daar verbleekt mijn poging voor een lappendeken (dat na drie maand nog altijd niet af is) nogal bij. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel mooi dekentje!!! Ik ben normaal niet zo voor quilts, maar deze is echt wel mooi!! Enneuh, is er een kleine 'Fynn' op komst? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, toch niet. We hebben al een kleine 'Fynn' rondlopen van 19 maanden... Dus hopelijk kan hij er later ook van genieten als hij in een groter bed ligt ;)

   Verwijderen
  2. Mooie quiltdeken zegt deze mede quiltster, alleen zou ik dit dekentje nooit als deken gebruiken, wel als speelkleed! Fleece ademt niet(is een plastic) en laat je kindje erg transpireren, zonder dat het vocht weg kan...

   Verwijderen
 24. Wow, dit is echt fantastisch!
  Ooit, als ik eens heel veel geduld heb, maak ik er ook zo eentje (in mijn pensioen dus)

  BeantwoordenVerwijderen