Patronen Fynn

©Fynn: De patronen en tutorials zijn voor persoonlijk gebruik bedoeld. Het is niet toegestaan om patronen, tutorials of creaties uit tutorials voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Fynn bag
* Tutorial
* Patroon (Pdf)


De Finch
* Patroon (pdf) 

De Kameleon
* Patroon (pdf) 

 

De Birdie 
* Patroon (pdf)

54 opmerkingen:

 1. dank je voor het patroon. Deze komt op mijn lijstje om te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de finch juist uitgeprint om ook eens te proberen
  Bedankt
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig bedankt, al twee finch tasjes gemaakt, en ga deze ook zeker proberen
  groetjes van carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie kan mij helpen hoe de patronen B C en E in volgorde worden geplaatst? Ik wil Finch maken voor mijn kleindochter. Alvast bedankt.

   Verwijderen
 4. Dank je wel voor het patroon. Ik ga aan de slag.
  Groetjes,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuke patronen, je hebt er een volgertje bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor het patroon,
  maar hoe zit het juist met die sluiting van de schouderband?
  En waar kan ik die vinden, het is namelijk de eerste keer dat ik dit maak...

  Groetjes Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indien je de sluiting van de kameleon bedoelt: hiervoor kan je het gespje gebruiken van een oud paar bretellen (tot hiertoe heb ik de gesp nog nergens in een winkel gevonden).

   Verwijderen
 7. Ai, neen sorry, ik bedoel de fynn bag.
  Dat schuifsysteempje om de schouderband groter of kleiner te maken.
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit onderdeel kan je bvb. in de Veritas vinden. Als je er naar vraagt, weten ze zeker wat je bedoelt (in Leuven liggen die in een schuif apart, dus dat moet je wel weten vinden de eerste keer).

   Verwijderen
 8. Sorry, maar waar bkan ik de tut van de kaMELEON RUGTAS VINDEN? mET VR GROET, nAOMI

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de Kameleon-tas heb ik enkel het patroon beschikbaar (ik heb tijdens het in elkaar zetten van de tas er niet aan gedacht om foto's te maken).
   Het komt eigenlijk op het volgende neer:
   1. patroondelen knippen
   2. de plooien in de delen B en C (zowel buitenstof als binnenstof) naaien
   3. de 3 delen van het voorpand (buitenstof) aan elkaar naaien; doe hetzelfde voor de binnenstof
   4. het achterpand klaarmaken door het zakje met de rits erin te bevestigen
   5. de schouderriem klaarmaken en aan het achterpand bevestigen, alsook het kleine lusje onderaan
   6. het voorpand aan de rits naaien
   7. het voorpand-voeringsdeel (binnenstof) aan de rits naaien
   8. het achterpand aan de rits naaien
   9. het achterpand-voeringsdeel (binnenstof) aan de rits naaien
   10. de 2 buitenstofdelen (voor- en achterpand) met de goede kant tegen elkaar leggen en rondom rond stikken
   11. de 2 binnenstofdelen (voor- en achterpand) met de goede kant tegen elkaar leggen en rondom rond stikken: laat hier wel ergens een keergat!
   12. de tas binnenste buitendraaien
   13. het keergat dichtnaaien

   Veel succes!

   Verwijderen
  2. Ik zag nu pas je reactie op mijn vraag,bij toeval eigenlijk. Heel erg bedankt voor de moeite.Naomi

   Verwijderen
  3. Ik zit vast bij nr 6.Kan je misschien nog wat extra uitleg geven wat ik moet doen bij nr 6,7,8 en 9.Ik begrijp er niets van,mis foto's waar de stappen op staan maar hopelijk krijg ik met wat extra uitleg dit toch voor mekaar.Echt jammer dat je geen stap voor stap foto's hebt gemaakt. .-(

   Verwijderen
  4. Als je de delen A, B en C aan elkaar hebt gestikt (dus B+A+C), dan stik je aan de bovenste rand van het volledige voorpand de rits (voor een mooie afwerking kan je aan de rits links en rechts best ook ritseindjes vaststikken), dus goede zijde van de rits op de goede zijde van het volledige voorpand. Op dezelfde kant van de rits stik je vervolgens de binnenstof (B'+A'+C'). Je legt dus de buitenstof met de goede kant naar boven (met daarop de rits gestikt met de goede kant naar onder) en daarop leg je de binnenstof met de goede kant naar onder. Je herhaalt deze stappen voor het achterpand.

   Hopelijk lukt het!

   Verwijderen
  5. Het is gelukt!Mijn model is niet perfect,was een proefmodel.Weet nu dat ik ook bvb aan de rits van de achterzak ritseindjes moet maken,de plooi anders moet leggen(heb ze bij deze los gedaan) en heb de schouderriem uit 1 stuk gemaakt omdat ik zo geen tussendeel vond.Ik ga er een blogje over maken: ikmaakhetzelfnu.blogspot.be en daar zeker bij zetten dat ik dankzij jou hulp een tof model heb van rugzakje.De echte Kameleon ga ik voor mijn vriendin maken,kan ze deze eens testen...

   Verwijderen
 9. Beste Fynn, Vandaag heb ik deze patronen ontdekt en daar ben ik erg blij mee. Geweldig dat deze voor iedereen beschikbaar gesteld zijn. Mijn hartelijke dank daarvoor. Ook de knappe voorbeelden zien er leuk uit. Ik ga vanavond nog aan de slag. Deze site staan vanaf nu in mijn favorieten. Succes en veel plezier. Groeten Maria, Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze week zowel de finch als de fynn bag gemaakt! Het patroon van de fynn bag paste ik aan zodat het een kleiner tasje werd dat door de oudste zoon als schooltas wordt gebruikt! Bedankt voor de duidelijke uitleg. De fynnbag staat inmiddels op mijn blog, de finch is een cadeautje voor mijn nichtje dus die volgt binnenkort. ZOu het leuk vinden als mijn tas(sen) ook bij de foto's komen :) (ik laat je weten wanneer de finch op mijn blog staat)
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ps het linkje naar de fynn bag, hoef je niet te zoeken http://estherenco.blogspot.nl/2013/06/de-fynn-bag-voor-de-zoon.html

  ps de kameleontas vind ik ook prachtig maar durfde er niet aan te beginnen zonder uitleg. Gelukkig zag ik hierboven nu een beschrijving staan dus nogmaals dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Adorei os tutoriais, vou tentar fazer a finch, obrigada por compartilhar os moldes, abraços.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankzij je duidelijke uitleg heb ik de fynn bag gemaakt als cadeautje.
  Mijn dochter heeft hem zelf ook al besteld en voor mijzelf ga ik hem ook nog maken met een magneetslotje ofzo.
  Dus bedankt voor het delen van je patroon en uitleg!!!

  http://www.sandrastoft.blogspot.be/2013/08/verjaardagsfeestjes-en-cadautjes.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kan ik de uitleg krijgen van de "Finch" tas ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan hiervoor werkwijze van de Fynn gebruiken: die is zeer gelijkaardig. Enkel het maken van de bochten is verschillend.

   Verwijderen
 15. Hallo, echt hele leuke tasjes, ben blij met de patronen, alleen ik kan nergens de hoeveel heid stof vinden die je nodig hebt voor 1 tasje te maken ??

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedankt voor het Fynn bag patroon ik heb deze gebruikt voor de kindjes van mijn opvang elke een tasje te maken super leuk en toch niet echt moeilijk te maken. en veeeeeel leuke reacties erop natuurlijk dankzij dit patroon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn bochten voor de 'finch' lukken niet ! Wat doe ik verkeerd ? Het lijkt telkens of ik teveel stof heb. Als ik ga stikken gaat dat toch kreukjes geven, ni ? Of moet ik het gewoon vaststikken en komt het wel goed ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je dient ervoor te zorgen dat de stiklijn (op 1 cm van de rand) overeen komt. In je patroondeel met bochten zullen dus tussen de stiklijn en de rand heel wat plooitjes zitten. Plaats je spelden loodrecht op de stiklijn en wees er vooral niet zuinig op. Leg dan het geheel onder je naaimachine met het patroondeel met bochten boven liggend. Het helpt ook om je ritsvoetje te gebruiken en je naald uit het centrum te plaatsen richting stiklijn (en voetje meer naar links richting rand). Veel succes!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je uitleg. De tas is af. Bij de ene bocht lukte het perfect, de andere wa minder maar uiteindelijk ben ik zeer tevreden met het resultaat (en hopelijk het kleine meisje die hem krijgt ook ;)

   Verwijderen
 18. Helaas krijg ik de PDF online niet geopend. Is het mogelijk dat ik deze ergens kan downloaden of bijv via de mail kan ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waar moeten die plooien in delen B en C gestikt worden bij de Kameleon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De nepen staan aangegeven op het patroon met een driehoekige stippellijn op de voorpanden links en rechts.

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor het snelle antwoord.

   Verwijderen
 20. ik heb wel een vraagje het patroon van de tas finch staat er op en heb ik ook dan meteen afgedrukt maar de benodigdheden staan er niet op zou je die hier willen typen
  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bedankt voor het patroon, ziet er prachtig uit. Ik ga het uitproberen zodra ik wat verder gevorderd ben ;-)
  Op een van de pagina's van de Finch tas staat dat de delen niet in ware grote zijn, zijn de onderdelen op de andere pagina's dat wel dan?

  En hoeveel meter stof en paspel heb ik in totaal ongeveer nodig? Heb nog nooit iets gemaakt met een patroon, dus weet eigenlijk niet hoe ik dat moet uitrekenen.

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Merciekes voor de mooie patronen. Gisteren een fynntas gemaakt voor de jongste spruit. Vandaag is de oudste dochter van 9 gestart (met wat mama-hulp)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. zou het lukken deze tassen ( oa de birdie) volledig in nepleer te maken? Hoe soepel moet ik dan mijn keer kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat lukt met nepleer. Soepelheid is vooral belangrijk als je mooie bochten wil (bv. bij de Finch). Bij rechthoekige tassen mag het nepleer iets stugger zijn.

   Verwijderen
 24. Ik had graag de Birdie gemaakt. Ga je op dezelfde manier te werk als bij de Fynn? Wordt er een rits ingestopt? Zo ja, welke lengt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gaat inderdaad op dezelfde manier te werk als bij de Fynn. Hier zit ook geen rits in (maar je kan er uiteraard wel eentje toevoegen (er staan bvb. enkele binnenzakjes in ons boek 'Mijn tas' of je kan werken met een verzonken rits).

   Verwijderen
 25. Bij de Fynn tas zit ik vast bij de bodem, dit lukt me niet goed, wat bedoel je juist met 'maak een hoek van 90°' ?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je stikt tot aan de knip. Je neemt de lange strook (die uiteindelijk de zijkanten en bodem vormt) vast en trekt die naar links. Dus je legt de lange strook ter hoogte van de knip in een hoek van 90° (of in een gespiegelde L-vorm).

   Verwijderen
 26. Ik zou graag de fynntas maken.ik heb even de berekening gemaakt hoeveel stof ik zou nodig hebben en dat leek me vrij veel.Kan dat?voor buitenstof kwam ik ongeveer op 3m lengte en 143,5 cm breedte en binnenstof 140cm en 95.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me inderdaad te veel. Je kan best je patroondelen even uitknippen en ze schikken op de grond. Tracht ze zo goed mogelijk aan elkaar te laten grenzen, zodat je niet te veel verlies hebt. Je hoeft geen naadwaarde toe te voegen, dus de delen zijn zoals je ze effectief moet knippen.
   Afhankelijk van de breedte van je stof (bv. 140 cm) heb je zo een zicht op de lengte die je nodig hebt. De tassenband kan je bv. in de breedte leggen, waardoor je heel wat stof kan besparen.

   Verwijderen
 27. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo fynn waar kan heb jij de riem voor de tas birdie gevonden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo zou ik de stappen plan mogen van de birdie wat meer uitleg zou handig zijn van van er opstikken van de riem en de flap er over

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo ik zou graag een stappen plan willen van de birdie hoe ik de tas moet maken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. hallo fynn waar heb je de stof gekocht van het middel stuk van de kameleon (het bloemetjes patroon)?
  Maud

  BeantwoordenVerwijderen